NOVI DETALJI: Djevojka koja je umrla u kolima Hitne imala leukemiju

Studentica (20) iz Istre, koja je prije nekoliko dana preminula u vozilu Hitne pomoći, umrla je od akutne leukemije od koje je bolovala duže vrijeme, pokazali su nalazi obdukcije, prenosi Zadarski.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije i s obzirom na stanje gotovo svih unutarnjih organa djevojke, sumnja se da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti – akutne leukemije, iako njena cimerica, s kojom je živjela u stanu na Stanovima, za to nije znala. Još se ne zna je li svog zdravstvenog stanja bila svjesna i preminula djevojka podrijetlom iz Istre, piše Zadarski.hr.

Sve je počelo u srijedu poslijepodne kada je 22-godišnjak, inače prijatelj djevojke, u stanu 21-godišnjaka na Stanovima kupio marihuanu. Nakon što je kupio manju količinu travu otišao je sa svojom 20-godišnjom prijateljicom negdje vani “zapaliti”, a potom su došli u njegov podstanarski stan na Voštarnici. Upoznali su se prije mjesec dana, a družili su se zadnji tjedan. U njegovom stanu su i prespavali.

U četvrtak se djevojka požalila na jaku glavobolju, imala je mučninu, povraćalo joj se i spavalo, fizički se jako loše osjećala. Njen prijatelj smatrao je kako se radi o mamurluku pa nije tražio hitnu pomoć. U petak ujutro djevojci se stanje dodatno pogoršalo, nije mogla stajati na nogama, a kad je počela gubiti svijest 22-godišnjak je oko 10 sati nazvao hitnu pomoć. Hitna pomoć je djevojku zatekla bez svijesti i takvu su je iznijeli iz stana. Na tijelu nije bilo tragova nasilja. Preminula je nekoliko minuta kasnije u kolima na putu do zadarske bolnice.

U pretresu stan dvojice mladića na Voštarnici policija je kod 24-godišnjaka, koji nije bio izravno upleten u ovaj događaj, pronašla manju količinu marihuane, zbog čega je protiv njega podnijela optužni prijedlog. Protiv njegovog 22-godišnjeg cimera i prijatelje stradale djevojke policija je ponijela kaznene prijave za omogućavanja uživanja droge i nepružanje pomoći.

Komentiraj