Prema podacima posljednjeg Crodemoskopa kojeg je u utorak objavila Nova TV, HDZ je izgubio najviše potore birača, dok je SDP prva opcija birača.

Prvi je ovo Crodemoskop nakon ostavki Tomislava Karamarka na mjesta prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a i raspuštanja Sabora. SDP trenutno uživa potporu 30.9% ispitanika, a HDZ je ‘pao’ na 21.5%.

Ovako nisku potporu birača HDZ nije imao ni 2011. godine kada su ušli u oporbu (24%). Most nezavisnih lista oporavio se i trenutno uživa potporu 12.1% ispitanika te se nalazi na trećem mjestu. Slijedi ih Živi zid sa potporom 7.7% ispitanika.

Ostale stranke imaju potporu od 1 do 2 posto ispitanika. znenađenje je Stranka Bandić Milan 365 koja trenutačno uživa potporu 2,3 posto birača. PAMETNO nezavisna lista iz Splita ima potporu od 2 posto, HSP Ante Starčević je na 1,6 posto. HSS 1,5, IDS na 1,4 posto, a HNS 1,3 posto. Nezavisna lista Stipe Petrine ima potporu od 1 posto birača kao i regionalna stranka HDSSB koja sada može računati na 1 posto potpore sigurnih i vjerojatnih birača.

Komentiraj