NOVI CROBAROMETAR Podrška Predsjednici u padu

HINA/ Mladen VOLARIĆ/

Prema rezultatima posljednjeg Crobarometra, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović drugi mjesec zaredom ima potporu manju od 50 posto. U posljednja četiri mjeseca izgubila je 10 posto potpore, piše Dnevnik.hr. Ipak, i dalje je među najpopularnijim političarima.

Rad predsjednice u svibnju podupire 48 posto birača, a ne podupire 40 posto. Njezinu politiku još u veljači podupiralo je 57 posto birača.

Predsjednica Republike i dalje je među biračima najpopularnija. O njoj pozitivan dojam ima 63 posto ispitanika, a negativan 31 posto. I premijeru andreju Plenkoviću pozitivan dojam ima 41 posto birača, a negativan 50 posto.

I dalje je drugi na listi popularnosti Ivan Vilibor Sinčić o kojem 49 posto građana ima pozitivan dojam, a njih 38 posto negativan dojam. ožo Petrov podijelio je građane i o njemu podjednak broj ispitanika ima pozitivan i negativan dojam, odnosno 43 posto njih. O Davoru Bernardiću negativan dojam ima 53 posto građana, a pozitivan dojam njih 27 posto.

Ured Predsjednice i dalje ima najbolju školsku ocjenu. Građani je ocjenjuju s 3,01, slijedi Vlada koja kod građana dobiva 2,33, a na kraju je i dalje Hrvatski sabor s ocjenom 1,88.

Komentiraj