Novi bazeni Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu otvoreni su za građanstvo

Zagrebačka županija izvijestila je u srijedu kako je završen bazenski kompleks vrijedan 71 milijun kuna novi adut Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu te najavila da su novi bazeni otvoreni i za građanstvo i to u periodu od 7 do 21 sati.

“Naftalan je blago kojem ovom investicijom dajmo vjetar u leđa. Pacijenti dobivaju još kvalitetniju uslugu, a stanovnici Ivanić-Grada i okolice, posebice oni najmlađi, u svom gradu od sada imaju na raspolaganju prekrasne bazene”, rekao je župan Stjepan Kožić.

Riječ je o kompleksu s tri unutarnja i jednim vanjskim bazenom, novom kuhinjom i restoranom, teretanom, multifunkcionalnom dvoranom i parkiralištem, za čiju se realizaciju pobrinula Zagrebačka županija te sama bolnica uz kreditno zaduženje.

Škola plivanja za djecu, aqua aerobik, rekreativno plivanje, hidromasaža, vježbe u vodi, pilates i ostali fitnes programi od sada su na raspolaganju pacijentima i građanstvu.

Kožić je najavio da je sljedeći korak razvoja Naftalana izgradnja smještajnih kapaciteta s kojima će Naftalan zaživjeti punim plućima i dobiti zasluženo mjesto na lječilišnoj karti svijeta.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić prilikom obilaska novog kompleksa je istaknuo kako će, za razliku od prethodne, nova financijska EU omotnica omogućiti financiranje ovakvih investicija u zdravstvu, kao i da za daljnji razvoj Naftalan može računati na podršku Vlade.

“Kroz naše bolničke krevete godišnje prođe 2200 bolesnika, dok u ambulantnom sustavu imamo više od 6000 pacijenata godišnje. Naša specifična medicinska znanja zajedno s prirodnim izvorom naftalanskog ulja čine nas jedinstvenim lječilištem, a ovaj novi dio bolnice omogućit će nam da kompletnu uslugu dignemo na jedan znatno viši nivo za naše domaće i inozemne pacijente i goste”, rekao je ravnatelj SB Naftalan Goran Maričić.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš rekao je kako Grad svoju cjelokupnu strategiju razvoja kreira upravo oko vrijednog nalazišta.

“Izgradili smo novu šetnicu, sportske terene i igrališta za djecu, a kroz koji mjesec djeca dobivaju vodeni zabavni spray park”, istaknuo je Leš.

SB Naftalan poznata je po specifičnim metodama liječenja kroničnih dermatoloških i reumatskih bolesti jedinstvenim naftalanskim uljem čije nalazište osim u Ivanić-Gradu postoji još jedino u Azerbajdžanu.

Komentiraj