Nove teške optužbe iz Austrije: ‘Zaštitar na Zrću jednu Bečanku davio, izlio joj bocu vode na glavu’

Austrijski dnevni list Kronen Zeitung u subotu piše o novim teškim optužbama pet mladih Bečanki o nasilnom ponašanju jednog od zaštitara na glavnom ulazu na plažu Zrće na otoku Pagu. Jedan od izvora navodi da je jedna od Bečanki dobila batina, a da njoj i njenim prijateljicama nitko nije htio priskočiti u pomoć, prenosi Fenix magazin.

Kronen Zeitung cijelu priču počinje izvješćem kako se Bečankama, koje su prvi put posjetile festival “Austria Goes Zrće” tjedan dana boravka na Zrću pretvorio u ‘pravi pakao’. Kako su same navele, pokušale su 20. srpnja oko 16 sati ući na plažu, a spriječio ih je jedan od zaštitara na glavnom ulazu jer su u torbi imale boce s vodom, koje navodno nisu dozvoljene.

Kada je došlo do rasprave, zaštitar je, prema pisanju lista, jednoj od njih izlio cijelu bocu vode na glavu, a kada ga je njena 25-godišnja prijateljica zbog toga napala navodno ju je ‘počeo daviti’. Prema njenim izjavama od nasilnog zaštitara oslobodila se udarivši ga u predjelu pojasa, nakon čega ju je on navodno udario u lice, te je pala na pod.

“Nitko nam nije pritekao u pomoć, ni sigurnosno osoblje niti organizator”, tvrde Austrijanke dodajući da su ih zaštitari optužili da su agresivne.

Kroner Zeitung prenosi i reakcije organizatora na optužbe o nasilju pri pokušaju ulaska Bečanki na plažu Zrće i svoju verziju koja glasi: “Djevojke nisu imale -3 G potvrdu – da su cijepljenje, testirane ili da su preboljele zarazu koronavirusom i stoga im nije dozvoljen ulaz na plažu”. Također, navode da je pregledan videomaterijal i opovrgavaju da je došlo do bilo kakvog nasilja.

Komentiraj