Sjedinjene Države su u četvrtak nastavile pritiska na izvore financiranja od Irana podržanog Hezbollaha sankcijama protiv jednog od njegovih financijera i predstavnika u Iranu, te sankcijama za pet tvrtki u Europi, zapadnoj Africi i na Bliskom istoku.

SAD je uveo sankcije za financijera Hezbollaha Mohammada Ibrahima Bazzija i predstavnika organizacije u Iranu Abdallaha Safija al-Dina, objavilo je ministarstvo financija SAD-a

Ministarstvo je također objavilo da je na crnu listu stavilo belgijski energetski konglomerat Global Trading Group, gambijsku naftnu kompaniju Euro African Group, tvrtku Africa Middle East Holding sa sjedištem u Libanonu, kao i tvrtke Premier Investment Group i Car Escort Services.

“Barbarska i pokvarena djela jednog od najistaknutijih financijera ne mogu se tolerirati”, rekao je čelnik ameirčkog minsitrtva Steven Mnuchin u izjavi.

“Ova će administracija svugdje razotkriti i narušiti terorističke mreže Hezbollaha i Irana, uključujući one povezane sa Središnjom bankom Irana”, rekao je.

Ministarstvo SAD-a je ranije ovoga tjedna uvelo sankcije protiv guvernera iranske središnje banke Valiollaha Seifa, a u srijedu je uvelo dodatne sankcije za dvojicu vođa Hezbolaha Sayyeda Hassana Nasrallaha i Naima Qassema.

Komentiraj