HINA/ Tanjug

Nove najave “unutarnjeg dijaloga” u Srbiji o odnosima s kosovskim Albancima

Dijalog s Albancima u interesu je Srbije i volio bih da Beograd i Priština postignu sporazum, izjavio je direkor Ureda za Kosovo Vlade Srbije Marko Đurić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

“Ako bismo uspjeli postići sporazum kojim bi u dovoljnoj mjeri bili zadovoljni ili nezadovoljni Srbi i Albanci, to bi bilo pozitivno”, naveo je Đurić i poručio da srbijanske vlasti nikad nisu bježale od razgovora, ali da eventualni sporazum “ne može biti samo u interesu albanskog naroda”.

Đurić je podsjetio da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nedavno pozvao sunarodnjake na razgovore o odnosima Srba i Albanaca, naglasivši da je “unutarnji dijalog” o tom pitanju važan za Srbiju.

Poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića “nije došao bez razloga”, ocijenio je Đurić, rekavši kako je “važno da se ta tema otvori” i da “sami sebi ponudimo odgovor” o ciljevima, sredstvima i mogućnostima.

Aleksandar Vučić je početkom lipnja, poslije sastanka s europskim povjerenikom za susjedsku politiku i proširenje Johannesom Hahnom naglasio da je “neophodan unutarnji dijalog” o Kosovu i promjenama Ustava Srbije.

Komentiraj