Pixabay

Nove kolekcije inspirirane filmskim hitovima katapultirale prihode Lega

Prihodi danskog proizvođača igračaka Lego poskočili su gotovo za četvrtinu u prvoj polovini godine zahvaljujući novim kolekcijama kockica nadahnutim filmskim hitovima Jurskim svijetom i Vilenjacima i povoljnom utjecaju valutnih tečajeva.

  • Danska kompanija objavila je u srijedu da su joj prihodi u šest mjeseci do kraja lipnja poskočili 23 posto, na 14,1 milijardu danskih kruna (1,89 milijardi eura). Ako se izuzme utjecaj povoljnih valutnih tečajeva, prihodi su uvećani 18 posto.

 

Neto dobit pokočila je 30 posto, na 3,5 milijardi kruna.

Rezultat je još impresivniji ako se uzme u obzir snažna prolšogodišnja osnovica, poduprta utjecajem Lego filma, napominje BBC.

Financijski direktor John Goodwin napominje da je povoljan, nizak tečaj danske krune i eura sudjelovao u skoku prihoda s pet postotnih bodova.

“Vrlo smo zadovoljni i temeljnom stopom rasta od 18 posto… u odnosu na isto razdoblje prošle godine”, rekao je Goodwin.

Tržište igračaka poraslo je u prvoj polovici 2015. godine, tumači financijski direktor danske kompanije. “U predstojećem razdoblju moramo ostati fokusirani na inovacije u segmentu Lego kockica i pružiti djeci širom svijeta uvjete za super iskustva u igri i zadržati relevantnost u kontekstu novih trendova”, kazao je Goodwin.

Danska tvrtka zabilježila je najveći rast prodaje u Aziji, gdje su puno ulagali kako bi smanjili ovisnost o tržištima u Europi i Sjevernoj Americi. Do kraja godine Lego će otvoriti još jednu tvornicu u kineskom gradu Jiaxingu koja će opskrbljivati azijsko tržište.

Komentiraj