Novaković: “Vidjet ćemo u kojem ćemo pravcu krenuti, ono što se događalo u Klubu je izvan naše ingerencije”

Na meti predsjednika Zorana Milanovića posebno je GONG koji ga je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, zbog boravka u Klubu Dragana Kovačevića.

Uz njega su prijavili i načelnika Glavnog stožera i trojicu ministara, dok su za suca Turudića pak zatražili očitovanje o kršenju etičkog kodeksa. Predsjednik je prijavu nazvao jadnom, dok premijer poručuje – navikao sam se na profesionalne prijavljivače.

Spada li prisutnost najviših državnih dužnosnika u podzemnom klubu pod ingerenciju povjerenstva?

O tome je u RTL-u Danas govorila šefica povjerenstva Nataša Novaković.

“Teško je reći, dosta je širok krug dužnosnika, moramo vidjeti u kojem ćemo pravcu krenuti. Teško mogu išta konkretnije reći i vidjeti što uopće može doći. Činjenica je da do nekih podataka sigurno nećemo doći”, istaknula je.

Dodala je da još uvijek nisu tražili dokumentaciju:

“To će biti sljedeći koraci. Otvorili smo i predmet protiv Kovačevića”, kaže.

Na pitanje je li moguće ući u trag Klubu i tome što se tamo događalo, Novaković kaže:

“Što se tiče Povjerenstva, teško je da možemo istraživati što se tamo događalo. Ono što se tiče dužnosnika kao takvih, povezane uz Kovačevića i Janafa, to ćemo svakako istraživati. Klub je izvan naše ingerencije”, istaknula je.

“Što se tiče ugostiteljskog objekta, to bi teško mogla staviti pod neki članak našeg zakona. Nedopušteni darovi su, pak, nešto što bi moglo biti zanimljivo, ali teško ustvrditi”, kazala je na kraju šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

 

Komentiraj