NOVAKOVIĆ: “Predsjednikovo očitovanje nije dovoljno”

Očitovanje ureda predsjednika o Milanovićevu putovanju u Albaniju nije dovoljno, izjavila je u Dnevniku RTL-a predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

URED PREDSJEDNIKA: “Milanović u Albaniji nije savjetovao Edija Ramu”

“Očitovanje nije dovoljno”, kazala je Novaković, dodajući ironično kako su “putevi političara uvijek interesantni”.

Podsjetivši na kontroverzni put bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Ameriku, kao i premijera Plenkovića i nekoliko ministara u Helsinki, Novaković je kazala kako se “nada da ovo neće biti još jedan Helsinki”. “Nadam se da ćemo dobiti dokumentaciju na osnovu koje ćemo moći donijeti odluku”, kazala je.

Komentirala je i objavljivanje snimke razgovora zamjenice ravnatelja bolnice Sestara Milosrdnica Dijane Zadravec i ministra zdravstva Vilija Beroša.

Procurila snimka razgovora Beroša i Zadravec: “Hoćeš reći da je Andrej blagoslovio koruptivni natječaj?”

“Snimka je interesantna, ali u ovom trenutku ne vidi se privatni interes dužnosnika Vilija Beroša, koji je u ovom slučaju jedini državni dužnosnik, koji bi se miješao s javnim interesom. Kad bi isplivali podaci koji bi pokazivali na privatni interes to bi bio osnov za pokretanje postupka pred Povjerenstvo. U ovom trenutku, ako je riječ o kaznenom ili koruptivnom djelu, time se trebaju baviti druge institucije”, kazala je Novaković.

Upitana kada očekuje donošenje novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa, odgovorila je kako je to “teško reći”, jer “čekaju već dvije, tri godine”. “Zakon treba poboljšati, ali ne tako da smanji, nego da poveća ovlasti povjerenstva”, kazala je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje u sukobu interesa.

Komentiraj