Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković u RTL Direktu komentirala je transkript svjedočenja Martine Dalić u USKOK-u.

“Cijeli dan smo pratili informacije i sljedeći tjedan će se Povjerenstvo sastati kako bismo vidjeli u kojem smjeru ćemo dalje ići. Razmatramo sve što je danas bilo u medijima, neke informacije smo imali, a neke ne. Moramo vidjeti gdje smo i hoćemo li obnavljati postupak protiv Zdravka Marića”, izjavila je Novaković koja tvrdi kako su u tijeku postupka koji se vodio protiv Marića imali saznanja o dva sastanka s ljudima iz Agrokora na kojima je sudjelovao.

“Mi smo postavljali pitanja, staro Povjerenstvo je pokrenulo i vodilo još postupak, zbog dva sastanka točno definirana kojeg datuma su bili, donijeli smo meritorne odluke vezane uz njih. Za nikakve druge sastanke nismo znali niti smo o njima ispitivali jer nismo znali da postoje. Cijela afera ‘Hotmail’ izašla je daleko kasnije nakon pokretanja postupka”, tvrdi Novaković.

Čelnica Povjerenstva smatra da nije bilo propusta u postupanju Povjerenstva, a ona ne može reći da je ministar lagao.

“Povjerenstvo je pokrenulo postupak 2017. na temelju pitanja koje je tadašnje Povjerenstvo pitalo Vladu RH i minstra Zdravka Marića. Mi smo pitali za sve sastanke koji su održani između predstavnika vlade i Agrokora, dobili smo odgovor, postupak je pokrenut zbog njih na samoj sjednici na kojoj je sudjelovao i Marić i Petrov i ta da se pričalo o sastanku na kojem je dovojbena bila Marićeva odluka”, izjavila je.

“Iz sadašnjih transkripata pitanje je tko je sve znao da je bilo više sastanaka, možda i neki drugi ljudi. Moramo proučiti dokumentaciju koja je izašla. Dužnosnica Martina Dalić se očitovala s puno detalja. Sve moramo uzeti u obzir i reći kako dalje”, kazala je Novaković potvrdivši i da je otvoren predmet protiv premijera Andreja Plenkovića.

“Zatražili smo očitovanje Vlade koje nismo dobili. Ima novih momenata u transkriptu i u očitovanju dužnosnice Martine Dalić, ima navoda koje moramo provjeriti. Tražit ćemo i njeno očitovanje i donositi odluke o predmetu premijera”, tvrdi.

 

Komentiraj