Novaković potvrdila da je Kujundžić dostavio imovinsku karticu, KUJUNDŽIĆ ‘Spreman sam stati pred institucije, narod i Boga’

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković za RTL je potvrdila da je imovinska kartica Milana Kujundžića dostavljena u elektronskom obliku.

“Očekujemo da dođe i pismeno”, kazala je Novaković.

Ministar Kujundžić je pokušao objasniti situaciju s nekretninama u RTL Direktu, kazavši kako je prijavio novu karticu te kako je u njoj sve isto što i ranije.
“Iste kuće na istom mjestu, iste veličine. A formalni propust jer sam sam ispunjavao karticu i potkrale su mi se dvije, tri greške i za to se ispričavam. U sadržajnom smislu je sve isto”, kazao je Kujundžić, dodavši da je ovog puta naveo od koga je posudio 300.000 kuna za nedavnu kupnju nove kuće.

“Prije je bilo navedeno da je riječ o posudbi prijatelja, a sada sam naveo i ime prijatelja. Riječ o starom prijatelju još iz studentskih, a dogovorili smo se da ću dug vratiti čim će proda kuća u Markuševcu ili apartman u Novalji”, potvrdio je ministar.

Spornu procjenu kuće u Markuševcu, koju je Kujundžić kupio od bivše tvrtke svoje supruge za 100 000 eura dok je procjena banke je bila na nešto više od 2 milijuna kuna, ministar je nazvao “relativnom”.

“Ona je 2010. vrijedila manje od 100.000 eura tada se ništa nije moglo prodati. Ženina firma je uredno poslovala, sve smo obveze poplaćali, a tvrtka je zatvorena 2014. ne ostajući nikome dužna. U međuvremenu su rasle cijene. I oni koji sada mašu… Tko dovede kupca za 300.000 ja ću mu dati 50.000 eura nagrade”, poručio je ministar, pozvavši da se “provjere svi pa i oni koji sada pišu o njemu”.

“Kuća nije prodana ispod cijene i porez je uredno plaćeno, sve je moralno i etički i zato pozivam da se provjeri sve. I mene i druge, koliko tko zarađuje zarađuje i što ima. Moja žena i ja od 2010. smo zajedno zaradili oko pet milijuna kuna i otprilike isto toliko dali državi putem poreza i drugih obveza. Sve je uredno s naše strane. Pozivam i druge da se provjeri, pa i vlasnika Telegrama, kome je ostao dužan i onda ćemo biti uređena država”, kazao je Kujundžić, dodavši da je “sve u skladu s propisima i zakonima” te da je spreman “stati pred bilo koje tijelo, pred narod i pred Boga”.

Razgovor je zakjučio otkrivši kako mu je premijer u razgovoru rekao “da i drugima sve objasni kao što je njemu”.

Komentiraj