NOVAKOVIĆ ‘Odluka povjerenstva o Karamarku ostaje kakva jest’

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, za N1 televiziju je komentirala odluku Ustavnog suda koji je ukinuo odluke upravnih sudova koje nisu dovoljno jasno objasnili zašto su potvrdili odluku Povjerenstva u slučaju Tomislava Karamarka.

“Odluka Povjerenstva ostaje takva kakva jeste. Ustavni sud nije ju poništio. Ono što je sud napravio jeste da je ukinuo presude Upravnog suda i Visokog upravnog suda, jer je smatrao da odluke nisu dovoljno dobro obrazložene”, smatra Novaković, koja odluku Ustavnog suda ne vidi kao poraz Povjerenstva.

“Ne vidimo to kao poraz Povjerenstva. Naša odluka stoji. Jesu li sudovi to trebali bolje obrazložiti, mi u to ne možemo ulaziti. Činjenica jest da postoji takva sudska praksa, da se traži pojašnjenje odluke”, poručila je.

“Ako nam Ustavni sud kaže da ne možemo nekoga prozivati zbog povrede načela djelovanja, mi sada imamo 50 predmeta koji će zbog toga pasti u vodu. Načela su se počela propitivati u zadnjih šest mjeseci, Karamarko nije problematizirao načela nego sukob interesa. Ova pitanja koja je Ustavni postavio Upravnom sudu pitanja su koja se do sada nisu pojavljivala u postupku”, pojasnila je Novaković.

Komentiraj