Novaković: “Kovačevićev gepek ne možemo provjeriti”

Imovinska kartica Dragana Kovačevića u temeljitoj je provjeri, ali nemamo zakonske ovlasti da provjeravamo imovinu njegovih tvrtki i Kovačevićevu ušteđevinu, a ne možemo provjeriti ni njegov gepek, kazala je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković danas na N1 televiziji.

Ta ograničenja u radu Povjerenstva, koja su određena zakonom, treba promijeniti i omogućiti Povjerenstvu da provjerava vlasništvo tvrtki dužnosnika, jer ima slučajeva da tvrtka ima “jako malo prometa, a jako puno nekretnina”, kazala je.

Rekla je i da je odvjetnički ured za koji je Kovačević tvrdio kako je na njih prenio upravljačka prava u svojim tvrtkama potvrdio Povjerenstvu da ta prava nisu prenesena.

Potvrdila je da je Povjerenstvo otvorilo predmet protiv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, jer je sudjelovao u vladinom odlučivanju o imenovanju Dragana Kovačevića direktorom Janafa. “Ne čini se dobrim da je bio u Klubu čovjeka u čijem je imenovanju sudjelovao. To nije dobra slika”, kazala je Novaković.

Odbila je komentirati što je Povjerenstvo poduzeti protiv drugih ministara i predsjednika Republike, koje je Gong jučer prijavio Povjerenstvu jer su odlazili u Kovačevićev Klub. “Prijava je tek stigla. Slika nije lijepa, ali ne mogu komentirati”, kazala je Novaković.

 

Komentiraj