NOVAKOVIĆ ‘Ispunjavanje imovinske kartice je jednostavno, ministri nam se uvijek mogu obratiti za pomoć’

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković za N1 je prokomentirala slučaj ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa proučit će novu imovinsku karticu ministra zdravstva, a predsjednica Povjerenstva nije mogla otkriti puno detalja vezano uz slučaj.

“Teško je reći koje bi stavke trebalo najviše provjeriti. Imovinska kartica je stavljena u proceduru redovne provjere i sve podatke ćemo usporediti s relevantnim podacima koje imamo, provjerit ćemo, a nakon završetka ćemo tek moći govoriti što je tu interesantno. Pratimo što se dešava, ali prvo moramo izvršiti redovnu provjeru kartice”, izjavila je Novaković, dodavši da pozajmice moraju biti u imovinskoj kartici “bez obzira od koga su došle”.

“Ministar je stavio sve to i povjerenstvo će i taj dio ispitati jer se radi o sad javnoj osobi koja je u sektoru sličnom kao ministar”, poručila je, kazavši kako ne može govoriti konkretnije o predmetu te kako će sam proces provjere trajati najmanje mjesec dana.

Novaković je komentirala i kritiku ministra Kujundžića kako imovinsku karticu nije lako popuniti, kazavši da za sve postoje jasne upute.

“Što se tiče same imovinske kartice, imamo i demo verziju na stranici. Ako imate sve izvatke, samo se popuni, čini mi se dosta jednostavno. S druge strane uvijek smo u uredu, može se doći kod nas, većina novih ministara došla se raspitati i to je dobar put. Što se tiče edukacija, imali smo želju i volju s Vladom i Saborom sjesti, ali nismo dobili odgovor”, poručila je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj