hina

NOVAKOVIĆ: “Ako smatram da ga neću moći raditi, mogu slobodno otići”

Gošća N1 studija televizije N1 uživo bila je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković.

Zabave za predsjednicu koje je organizirao Zdravko Mamić? 

Što se tiče zabava prošlo je Povjerenstvo donijelo odluku o nepokretanju postupka. U ovom trenutku ne znam ima li novih saznanja.

GONG traži nove informacije.

Ako dobijemo nove činjenice i dokaze, možemo preispitivati situaciju.

Građani dolaze do informacije lakše nego Povjerenstvo u nekim situacijama.

To je nešto na čemu ćemo morati poraditi. Konkretno, u predmetu Bandićevih putovanja u Rim donijeli smo odluku da pokrenemo postupak jer nam nije odgovorao. Ne samo njegova služba, nego i njemu osobno smo pisali. Odlučili smo da idemo u postupak zbog nedostavljanja dokumenata.

Kad se Dalija Orešković bavila predsjednicom Republike bilo je pritisaka. Doživljavate li vi pritisak, npr. od Milana Bandića?

Konkretan ne. U slučaju predsjednice mislim da nije bilo toliko pritisaka, koliko javne polemike. To je dio posla. Inače bi svaki novinski naslov bio pritisak.

Je li Dalija Orešković vodila osobni medijski rat protiv Kolinde Grabar-Kitarović?

Neću to komentirati.

Strahujete li da će netko vas optužiti za osobni rat protiv nekoga?

Ne. To je moj posao. Ako smatram da ga neću moći raditi, mogu slobodno otići.

Lovro Kuščević, je li promijenio svoj stav ili inzistira?

Ne znam, nisam ga pitala. Nismo u kontaktu, imali smo sastanak radne skupine koji je trajao šest sati, ali nismo razgovarali o tome. Mi nismo saborsko tijelo, mi smo neovisni, nismo ni sud, ali smo tijelo koje treba poštovati. Tu smo zbog njih, iako se smatra da smo prepreka, mi smo tu da njima olakšamo da rade profesionalno.

Vaš prijedlog koji ste poslali Ministarstvu uprave?

On je sasvim drugačiji. Napravilo smo ga temeljem teza koje su Ministarstvu uprave dostavljene već u siječnju i na temelju stvari koje smo uočili mi novi članovi. Napravili smo bolju, pročišćenu verziju ovog zakona koji već postoji. Voljeli bismo proširiti jedan krug dužnosnika, uveli bismo novčane sankcije za nedostavljanje dokumenata i ima stvari koje bismo pokušali ispraviti jer mislimo da nisu životne i realne. Mislim da smo napravili realno poboljšanje zakona.

Komentiraj