Novak Đoković: Ovo je bio jedan od tri najbolja meča koja sam odigrao u karijeri

Oduševljenje nakon meča za finale Roland Garrosa između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala ne prestaje. Teniski svijet je oduševljen, mnogi ovaj meč već sada nazivaju jednim od najboljih ikada, a tu tezu podržava i pobjednik ovog polufinala:

„Ovo je jedan od mečeva kakav pamtite čitav život. Bio je to jedan od tri najbolja meča u mojoj karijeri”, rekao je Đoković koji će u finalu protiv Stefanosa Tsitsipasa loviti svoj drugi naslov na French Openu.

Meč kojega je srpski tenisač dobio 3-1 odigran je pred 5 tisuća gledatelja kojima je bilo dopušteno ostati na tribinama i nakon 23 sata, što je suprotno aktualnim francuskim protuepidemiološkim pravilima. Međutim, vlasti su shvatile koji se spektakl događa u to vrijeme pa je odlučeno da se napravi presedan.

„Za pobijediti Rafu na terenu koji je zaista njegov trebate igrati najbolji tenis karijere, i ja sam ga upravo odigrao“, dodao je Đoković kojemu je ovo bila 30. pobjeda iz 58 mečeva protiv Nadala.

„Imao sam svoju šansu na set lopti kod 6-5 u trećem setu na njegov drugi servis. Sve se moglo tada promijeniti“, rekao je Nadal za situaciju koja je mogla odvesti meč u drugom smjeru.

„Onda sam još napravio duplu servis grešku i promašio lagani volej u tie-breaku. Takve greške se događaju, ali ako želite pobijediti, takve greške ne smijete raditi“.

Komentiraj