Novak Đoković odbio se testirati na koronavirus u Zadru, napravit će to u Beogradu

Srpski tenisač Novak Đoković, inicijator Adria Toura, odbio se testirati na koronavirus u Hrvatskoj, pišu tamošnji mediji.

U nedjelju je svijetom odjeknula vijest da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji je sudjelovao na zadarskom turniru, pozitivan na koronavirus. Prema posljdnjim informacijama, zaraženo je još troje ljudi, među kojima je i hrvatski tenisač Borna Ćorić.

Zadarski Stožer civilne zaštite još sinoć je pozvao sve koji su bili u kontaktu s bugarskim tenisačem da se jave epidemiologu i odu u samoizolaciju. A Dimitrov je bio u kontaktu s jako puno ljudi. Dimitrov je najprije sudjelovao na Adria Touru u Beogradu otkuda je došao u Zadar gdje je boravio nekoliko dana i osim tenisa igrao je i košarku s ostalim igračima te se družio s građanima među kojima bilo puno djece.

Srbijanski mediji pišu da se Đoković odbio testirati u Hrvatskoj, već će se u Beogradu javiti svom liječniku i tamo podvrgnuti testu. Đoković je i ranije bio kritiziran zbog organizacije Adria Toura bez ikakvih preporučenih mjera sigurnosti.

Komentiraj