Novac od državnih stipendija zbog nepravilne dodjele vraćen u proračun

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u četvrtak popodne da je cjelokupni iznos isplaćenih stipendija studenata uplaćen u državni proračun, a kako su prije izvijestili mediji, riječ je o stipendijama za studente slabijega socijalno-ekonomskog statusa koje su dodijeljene djeci ministra jednoga bosanskohercegovačkoga kantona.

Podsjetila je kako je takva reakcija slijedila nakon mnogobrojnih medijskih upita vezanih uz isplatu stipendija za studente, a pogotovo nakon reakcije Ministarstva znanosti i obrazovanja kako će se cjelovita dokumentacija proslijediti Ministarstvu unutarnjih poslova na nadležno postupanje.

Ministrica je prije, zamoljena da komentira slučaj dodjeljivanja stipendija namijenjenih studentima slabijega socijalno-ekonomskog statusa djeci ministra jednoga bosanskohercegovačkoga kantona, rekla da je u tijeku provjera te da će, utvrdi li se da su se davali pogrešni i netočni podatci, sve biti prijavljeno mjerodavnim institucijama.

Riječ je, kako je u srijedu, 1. studenoga prenijela televizija N1, o troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinka Mihaljevića.

Ministrica Divjak tada je podsjetila kako je riječ o natječaju od prošle godine, a ne o ovogodišnjem natječaju.

“Natječaj je tek sada otvoren i tu imamo bitno povećanje na deset tisuća stipendija koje su izuzetno važne za sve naše korisnike studente, znači za studente koji su lošijih socioekonomskih uvjeta”, rekla je ministrica Divjak.

Komentiraj