Nova ‘virtualna zaposlenica’ bečkog poduzeća

Grad Beč

Bečko poduzeće za opskrbu energijom Wien Energie, prvo je poduzeće te vrste u Austriji koje na svojoj internetskoj stranici nudi chat mogućnost.

Virtualni korisnički servis prigodnog imena BotTina od nedavno potpuno automatizirano odgovara na korisničke upite i dostupan je putem računala, tableta i pametnih telefona.

U srpnju 2017. godine pokrenuta je testna faza putem Facebook stranice poduzeća, a 1 500 korisnika je tijekom tok razdoblja odgovore na svoja pitanja dobilo putem novog servisa.

Novi je alat sada integriran i u samu stranicu poduzeća, gdje BotTina korisnicima pomaže 24 sata dnevno sedam dana u tjednu. Tijekom pilot faze BotTina je u interakciji s korisnicima automatski proširila fond servisnih informacija s kojima raspolaže te sada može odgovoriti na više od 3 500 različitih upita iz 330 tematskih područja, što je 1 000 pitanja više nego prilikom pokretanja servisa.

Nova ‘virtualna zaposlenica’ bečkog poduzeća za opskrbu energijom tako pored pitanja o preseljenju, elektronskim računima i prijavljivanju priključaka može odgovoriti i na pitanja o tarifama te preporučiti odgovarajuće proizvode. BotTina na pitanja odgovara direktno ili korisnike upućuje na odgovarajuće linkove unutar stanice.

Novi sustav u stanju je istovremeno odgovarati na upite neograničenog broja korisnika, a posebno je koristan prilikom odgovaranja na svakodnevna pitanja s kojima se susreću zaposlenici telefonskih linija korisničkog servisa. Cilj uvođenja novog sustava zapravo i je rasterećenje telefonskog servisa, čime će zaposlenici više vremena moći posvetiti kompleksnijim pitanjima i problemima korisnika.

Komentiraj