facebook.com

Nova TV se pridružila akciji Zaklade Ana Rukavina

Na akciji održanoj ovaj tjedan u Zagrebu, u prostorijama Nove TV, Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dobio je 13 novih potencijalnih darivatelja.

Ova akcija upisa u Hrvatski registar održana je na inicijativu zaposlenika Nove TV koji su na taj način povećali šansu za ozdravljenje oboljelima diljem svijeta. Zaklada Ana Rukavina i Nova TV su od 2015. godine do danas zajedno održali tri akcije upisa u Hrvatski registar kojima se pridružilo ukupno 65 potencijalnih darivatelja.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku “Lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Kako bi lijek stigao do oboljele osobe, potrebno je učiniti prvi korak i upisati se u Registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom 12 uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 60 417 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 98 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 98 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo šansu za život.

Komentiraj