Nova Toyota Mirai dolazi uz poboljšanja i futuristička dizajnerska rješenja

Screenshot YouTube

Nova Toyota Mirai dolazi uz poboljšanja i nova dizajnerska rješenja, automobil s vodikovim ćelijama ima veći domet i bolje karakteristike. Vrlo elegantan vanjski dizajn i unutrašnjost modela možete pogledati ovdje.

Poznata automobilska tvrtka je javno objavila cjenik, a mediji ističu da se model želi ‘što bolje postaviti’ na kalifornijskom tržištu, zbog zakona o održivim vozilima i dostupnosti stanovnicima iz drugih bližih američkih država.

Elektromotor i vodikove ćelije razvijaju snagu od 182 KS. Varijanata modela XLE s jednim punjenjem ima domet od 647 kilometara, dok verzija Limited može u uvjetima ugodne i opuštene vožnje doseći 575 km.

Vrlo se pazilo na distribuciju opterećenja kako bi Mirai bio što ‘ekonomičniji’ i imao bolje vozne karakteristike. Elektromotor i pogon na zadnje kotače čine vožnju ugodnom, brojni digitalni sustavi za sigurnost i dodaci će sigurno biti traženi. Standardni model dolazi s kotačima od 19 inča.

Zanimljiva futuristička dizajnerska rješenja u unutrašnjosti i brojni sustavi otkrivaju da se ni u ovom segmentu nije htjelo stati. Toyota je održala obećanje i ne odustaje od predstavljanja održivih modela, a kretanja na tržištima će odrediti buduće korake.

Komentiraj