VIDEO: Održana 30. sjednica tehničke Vlade

Tehnička Vlada održat će sjednicu u 10 sati. Na dnevnom redu je davanje Vladine suglasnosti na odluku o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za prošlu godinu.

Upravni odbor Fonda je na sjednici 15. lipnja utvrdio je da je neto dobit Fonda nešto manja od 37,1 milijuna kuna te je donio odluku da se trećina toga novca, u iznosu od 12,3 milijuna kuna dodijeli Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata radi ostvarivanja prava na stipendiju, sukladno Zakonu o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Na taj način će djeca članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja i djece HRVI iz Domovinskog rata  i dragovoljaca iz Domovinskog rata dobiti stipendije za srednjoškolsko obrazovanje i studiranje na fakultetu. Na dnevnom su redu i odluke kojima Vlada daje suglasnost za zaduženja nekoliko gradova – Valpova, Splita, Labina, Pregrade, Jastrebarskog i Zaprešića.

Komentiraj