Nova sezona Svjetskog skijaškog kupa počinje 17. listopada u Soeldenu, Snježna kraljica 3. i 6. siječnja

Alpski skijaši otvorit će sezonu Svjetskog kupa 2020./21. za dva tjedna veleslalskim utrkama u Sőldenu.

Skijašice će voziti prvi veleslalom  sezone 17. listopada, tjedan dana prije nego što je uobičajeno, na ledenjaku Rettenbach, nakon čega će 18. listopada uslijediti veleslalomska utrka za muškarce.

Nakon Sőldena uslijedit će stanka od gotovo mjesec dana, kada će se karavana ponovno zaustaviti 13. i 14. studenog u Austriji (Lech / Zürs) u noćnom paralelnom veleslalomu. Zbog pandemije koronavirusa otkazana je sjevernoamerička Svjetskog skijaškog kupa.

Tada se putevi skijaša i skijašica razilaze. Skijašice čekaju dva slaloma u finskom Leviju u studenom, dok će alpski skijaši u prosincu boraviti u Val d’Isereu gdje će voziti dva veleslaloma, spust i superveleslalom.

Vrhunac sezone bit će Svjetsko prvenstvo u veljači u Cortini d’Ampezzo (od 8. do 21. veljače), a sezona će završiti finalom Svjetskog kupa koje će se održati od 17. do 21. ožujka u Lenzerheideu.

Osim utrka u Yanqingu u Kini, gdje će se održati ‘generalka’ za brze discipline za Zimske olimpijske igre 2022. u Kini, nisu planirane druge utrke na drugim kontinentima. Sve preostale utrke održat će se na starom kontinentu.

Skijaši imaju u privremenom rasporedu FIS-a 39 utrka, a skijašice 35. U Svjetskom kupu ove sezone nema alpske kombinacije, jedina takva utrka u toj disciplini vozit će se na Svjetskom prvenstvu.

Na kalendaru za skijašice nalazi se osam spustova, sedam superveleslaloma, devet veleslaloma, devet slaloma i dvije paralelne utrke.

Skijaši imaju devet spustova, sedam superveleslaloma, deset veleslaloma, 11 slaloma i dvije paralelne utrke.

Komentiraj