Nova sezona Prve HNL počinje 14. kolovoza

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza potvrdio je kalendar natjecanja za sljedeću sezonu Prve HNL i Hrvatskog nogometnog kupa.

Ždrijeb natjecateljskih brojeva zakazan je za srijedu, 29. srpnja u 11 sati, a prva utakmica nove sezone predviđena je za petak, 14. kolovoza, dok je posljednja planirana za subotu, 15. svibnja 2021. godine.

Kroz 2020. godinu planira se odigrati 16 kola, a ostatak bi uslijedio u 2021. godini. Predviđena je i kratka zimska pauza koja bi trajala između 16. prosinca i 23. siječnja. Za sljedeću sezonu ukida se i doigravanja za popunu Prve HNL u kojem bi do sada snage odmjeravali klubovi koji bi zauzeli devetu poziciju u Prvoj HNL i drugo mjesto u Drugoj HNL.

Pretkolo kupa je na rasporedu 9. rujna, a prvoligaši se u natjecanje uključuju od šesnaestine finala koja je na rasporedu 7. listopada. Finale kupa je predviđeno za 19. svibnja kao susret kojim će se zaključiti sezona.

Superkup u kojem će sudjelovati Dinamo kao prvak države i Rijeka ili Lokomotiva kao osvajač kupa ipak će se igrati, ali ne kao uvertira u novu sezonu nego tek 19. siječnja 2021. godine.

Kalendar natjecanja Prve HNL i Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2020./21.:

Komentiraj