HNK Rijeka

NOVA SEZONA PRED VRATIMA Riječko HNK donosi čak 26 pretplatničkih ciklusa

U utorak je na blagajni HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci počeo upis kazališne pretplate za novu sezonu 2015./16. Blagajna će biti otvorena radnim danom od 9 do 19 sati, a subotom od 9 do 13 sati. Uz stalna mjesta u gledalištu uz popuste te veliki broj pretplatničkih ciklusa, riječki HNK je svim zainteresiranima naveo 10 stvari koje ih čekaju u novoj sezoni.

U novoj sezoni ljubitelje kazališta čeka čak 26 pretplatničkih ciklusa, od čega je 12 već tradicionalnih. Dodali su tome sedam novih ciklusa te sedam ciklusa za mlade. Među novim ciklusima izdvajaju se ‘Ville Matvejeff dirigira’, ‘Budi prvi’ i ‘The best of…’, kao i pretplata ‘Piranski zaljev’.

Ove će godine HNK Rijeka imati dva posebna gosta sezone – Miru Furlan i Lea Mujića. Furlan se nakon 25 godina vraća na scenu jednog HNK u rpedstavi ‘Tko se boji Virginije Woolf?’ Edwarda Albeeja. Mujić će biti koreograf za ‘San ivanjske nooći’ prema motivima Shakespeareove romantične komedije, a u riječkom će kazalištu gostovati i Balet zagrebačkog HNK s njegovom hit-predstavom ‘Ana Karenjina’.

 

  • Za sve one kojima je dojadio modernizam, avangarda i eksperiment, HNK Ivan pl. Zajc donosi ciklus ‘Hoću klasično kazalište’. S druge strane, za sve one kojima je dosta tradicionalnog i arhaičnog kazališta tu je ciklus ‘Neću klasično kazalište’.

 

Povodom proslave 130. obljetnice otvorenja zgrade riječkog HNK (1885 – 2015), u svakom pretplatničkom ciklusu, riječko HNK pretplatnicima poklanja jednu predstavu ili koncert. U HNK Ivan pl. Zajc i ove će sezone nastupiti Diana Haller kao Julije Cezar u Händelovom baroknom opernom djelu, a uz Haller kvarter novog opernog spektakla čine Matvejeff, Frljić i Blažević.

Posjetitelje čeka i baletna premijera ‘Sex’ novog ravnatelja baleta Balásza Baranyaija. Sezonu će riječko HNK otvoriti praizvedbom čakavskog mjuzikla ‘Sušak, Sušak’, a na proljeće će biti izvedena premijera mjuzikla o Sanremu ‘Dipinto di blu’. Iz HNK poručuju kako ne zaziru od religijskih tema, pa su pripremili Bachov ‘Magnificat’ i dramatičnu ‘Muku po Ivanu’.

U riječko se kazalište nakon gotovo deset godina vraća Lary Zappia, koji će režirati jednu od najomiljenijih opera svih vremena, Verdijev ‘Rigoletto’. “Dolazite u riječki HNK, povedite prijatelje, ne bojte se neprijatelja, provjerite zašto je upravo kazalište nezaobilazna tema u vašem gradu – kulturni, društveni i medijski hotspot”, zaključuju iz riječkog HNK.

Komentiraj