Pozitivan ritam

Nova sezona na Punti Christo

I ove godine nova ljetna sezona počinje tradicionalnim koncertom i partyjem na tri pozornice, dok bogata festivalska sezona uključuje čak četiri festivala, a kronološkim redoslijedom to su Slurp!, Seasplash, Dimensions i Outlook te popratni program Seasplash Summer Club u tvrđavi Punta Christo, koji će se održavati i tijekom tjedna.

Ovogodišnji program predstavljen je u novom zagrebačkom konceptualnom prostoru Pločnik, čije otvaranje je uskoro najavljeno, a koji bi trebao objediniti kreativni pogon u kombinaciji s dućanom ploča i multimedijalnim, klupskim prostorom za svakodnevna druženja. Pločnik je pokrenuo Pozitivan ritam koji je odgovoran za ljetnu sezonu u tvrđavi Puno Christo. ‘’Svaka godina donosi vidljiv napredak u kvaliteti i posjećenosti naših programa. Ove sezone, od 20. lipnja do 19. kolovoza, proširujemo program i na događanja kroz tjedan, nismo više ograničeni samo na vikend. Pripremamo gostovanja brojnih DJ-a, glazbenika i kolektiva, kao i razna druga kulturno-umjetnička događanja. Stupove programa i dalje drže naši festivali koji također ne staju s pozitivnim pomacima’’, izjavio je za Nacional Danijel Sikora, jedan od organizatora. Najveće zvijezde ovogodišnjeg festivala Dimensions su Massive Attack (na fotografiji) koji uz Kamasia Washingtona i Moodymanna nastupa u pulskoj Areni 24. kolovoza te Damian Jr. Gong Marley koji uz Slum Village, Irattion Steppas i ASM (A State Of Mind) također u Areni 31. kolovoza otvaraju Outlook.

Za razliku od proteklih godina, party otvaranja sezone ponudit će i koncertnu pozornicu, u prostoru tvrđave popularno nazvane Mungos. Na njoj će nastupiti bendovi koji su izdanja objavili za diskografsku kuću PDV (Prekomjerna Doza Vinila/Puna Digitalna Vreća), a to su FOB, Ponor, Stonebride i ESC Life, dok je dio programa rezerviran za najbolje pulske DJ-e bass scene Munchies Soundsystem, Arboretum Lolektiv, PulaP Reggae Station, Brada Selecta i Sheco. Slurp! floor u Grotlu predvodi Boodale, riječki DJ i gitarist grupe Let 3, a uz njega nastupaju i pulski Bebetto, XXL i Innaca te štinjanski DJ Laseech. Seasplash festival održat će se od 21. do 24. srpnja, Dimensions od 24. do 28. kolovoza, Outlook od 30. kolovoza do 4. rujna, a Slurp! festival održava se u četirima različitim terminima, 18. lipnja, 16. srpnja, 13. kolovoza i 24. rujna.

Komentiraj