Pozitivan ritam

I ove godine nova ljetna sezona počinje tradicionalnim koncertom i partyjem na tri pozornice, dok bogata festivalska sezona uključuje čak četiri festivala, a kronološkim redoslijedom to su Slurp!, Seasplash, Dimensions i Outlook te popratni program Seasplash Summer Club u tvrđavi Punta Christo, koji će se održavati i tijekom tjedna.

Ovogodišnji program predstavljen je u novom zagrebačkom konceptualnom prostoru Pločnik, čije otvaranje je uskoro najavljeno, a koji bi trebao objediniti kreativni pogon u kombinaciji s dućanom ploča i multimedijalnim, klupskim prostorom za svakodnevna druženja. Pločnik je pokrenuo Pozitivan ritam koji je odgovoran za ljetnu sezonu u tvrđavi Puno Christo. ‘’Svaka godina donosi vidljiv napredak u kvaliteti i posjećenosti naših programa. Ove sezone, od 20. lipnja do 19. kolovoza, proširujemo program i na događanja kroz tjedan, nismo više ograničeni samo na vikend. Pripremamo gostovanja brojnih DJ-a, glazbenika i kolektiva, kao i razna druga kulturno-umjetnička događanja. Stupove programa i dalje drže naši festivali koji također ne staju s pozitivnim pomacima’’, izjavio je za Nacional Danijel Sikora, jedan od organizatora. Najveće zvijezde ovogodišnjeg festivala Dimensions su Massive Attack (na fotografiji) koji uz Kamasia Washingtona i Moodymanna nastupa u pulskoj Areni 24. kolovoza te Damian Jr. Gong Marley koji uz Slum Village, Irattion Steppas i ASM (A State Of Mind) također u Areni 31. kolovoza otvaraju Outlook.

Za razliku od proteklih godina, party otvaranja sezone ponudit će i koncertnu pozornicu, u prostoru tvrđave popularno nazvane Mungos. Na njoj će nastupiti bendovi koji su izdanja objavili za diskografsku kuću PDV (Prekomjerna Doza Vinila/Puna Digitalna Vreća), a to su FOB, Ponor, Stonebride i ESC Life, dok je dio programa rezerviran za najbolje pulske DJ-e bass scene Munchies Soundsystem, Arboretum Lolektiv, PulaP Reggae Station, Brada Selecta i Sheco. Slurp! floor u Grotlu predvodi Boodale, riječki DJ i gitarist grupe Let 3, a uz njega nastupaju i pulski Bebetto, XXL i Innaca te štinjanski DJ Laseech. Seasplash festival održat će se od 21. do 24. srpnja, Dimensions od 24. do 28. kolovoza, Outlook od 30. kolovoza do 4. rujna, a Slurp! festival održava se u četirima različitim terminima, 18. lipnja, 16. srpnja, 13. kolovoza i 24. rujna.

Komentiraj

PREKOPozitivan ritam
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: J.K. Rowling brani politički nastup Donalda Trumpa
Sljedeći članakKazališna adaptacija češkog crtića ‘A je to’
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.