Nova runda pregovora, Kujundžić poručuje da će ‘sve biti u redu’

Danas se u Ministarstvu zdravstva nastavljaju pregovori između Vlade i sindikata zdravstva o povećanju plaća zdravstvenim djelatnicima.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči sastanka novinarima je rekao da pregovori podrazumijevaju dvije strane, no nije želio otkriti što će Vlada ponuditi Sindikatima. “Izračunali smo da Hrvatskoj trebaju liječnici i sestre. Izračunali smo da moramo liječiti ljude i da moramo imati novaca za lijekove, za bolnice. S jedne strane potreba za sestrama, liječnicima i s druge strane potreba za lijekovima”, kazao je ministar i poručio kako će ‘sve biti dobro’.

Uoči sastanka, predsjednica sindikata medicinskih sestara Anica Prašnjak izjavila je da od ministra Milana Kujundžića očekuju izračun. “Radi li se o izračunu u odnosu na davanja ili u smislu povećanja ili smanjivanja u odnosu na parafirano, vidjet ćemo što će danas biti”, rekla je i dodala da se prosvjedi nastavljaju do kraja tjedna.

“Danas bi trebao biti Dan D. Prošli put smo zatražili i dobili obećanje da ćemo danas dobiti izračun, da će biti na stolu. Na nama, na našim tijelima je da, kada čujemo što ministar može ponuditi, donesemo odluku možemo li to prihvatiti ili ne”, rekao je predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva Stjepan Topolnjak.

Sindikati ne odustaju od 7-postotnog povećanja dodataka na uvjete rada i odgovornost, koje su parafirali s ministrom zdravstva, što Vlada nije prihvatila, već je kolektivne pregovore vratila na početak.

Komentiraj