Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova uputilo je u petak prosvjednu notu Hrvatskoj zbog paljenja srbijanske zastave na obilježavanju vojno-redarstvene akcije “Oluja” u Kninu.

Policija je u petak poslijepodne uhitila 27-godišnjaka i 44-godišnjaka koji su zapalili zastavu Srbije, potvrdila je Hini šibensko-kninska policija

“Ministarstvo vanjskih poslova ovaj vandalski čin smatra nedostojnom i necivilizacijskom gestom, koja zaslužuje najoštriju osudu i kažnjavanje počinitelja”, navodi srbijansko ministarstvo u priopćenju.

Od hrvatskih vlasti se očekuje da poduzmu sve zakonske mjere, identificiraju i kazne počinitelje, stoji u prosvjednoj noti.

To je peta nota koje su vlasti u Beogradu uputile Zagrebu u posljednjih desetak dana, kojima je zajedničko to da Hrvatsku optužuju za rehabilitaciju ustaškog pokreta, veličanje osuđenih terorista i za odluke hrvatskih sudova “uperene protiv srpskog naroda”.

Policija je u Kninu također utvrdila pet prekršaja protiv javnog reda i mira nošenjem neprimjerene odjeće, a najavljuje i da će uskoro riješiti slučaj blokiranja glavne kninske ulice kada je skupina od 40-ak muškaraca u crnom palila bengalke, udarala po vozilima i pjevala ustaške pjesme.

Komentiraj