Kao što je već ranije najavljivano, u većem dijelu Hrvatske sutra se očekuje značajno zahlađenje.

Prema prognozi Državnog hihrometeorološkog zavoda, očekuje se postupan porast naoblake sa zapada uz kišu, pljuskove i grmljavinu te zahladnjenje, najprije na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima, a do kraja dana i u većem dijelu unutrašnjosti. Pljuskovi mjestimice na zapadu i istoku zemlje mogu biti izraženiji.

U Dalmaciji će se zadržati pretežno sunčano i vruće uz slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Na kopnu će zapuhati umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, na udare podno Velebita i olujna bura koja će se u noći proširiti na sjevernu Dalmaciju.

Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će od 13 do 18, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna između 19 i 24, u Slavoniji i Baranji te na sjevernom Jadranu do 28, a u Dalmaciji između 29 i 32 °C.

Meteoalam je objavio narančasto upozorenje za područje Kvarnera i Velebita. Također su objavljena i žuta upozorenja za područja Gospića, Rijeke, južne, srednje i sjeverne Dalmacije, Osijeka, Knina, Splita te zapadne obale Istre.

Na područjima s narančastim upozorenjima očekuje se jaka, mjestimice i vrlo jaka bura.
Najjači udar vjetra kretat će se od 65 do 95 km/h. Također se očekuje i olujni vjetar u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati.

Moguće je da zbog takvog vremena mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o stanju u prometu.

 

Komentiraj