facebook.com

NOVA NESREĆA Pri slijetanju zrakoplova Asiana Airlinesa 27 ozlijeđenih

[quote_box_center]

  • Po prvim podacima letjelica je prilikom slijetanja udarila u komunikacijsku antenu, a nakon toga je otklizala nekoliko stotina metara i zavrtjela se za više od 90 stupnjeva u lošim meteorološkim uvjetima s kišom i maglom

[/quote_box_center]

Airbus A320 južnokorejske tvrtke Asiana Airlines imao je burno slijetanje u utorak navečer u zračnoj luci Hiroshime, na zapadu Japana, pri čemu je ozlijeđeno 27 osoba od 81 koliko ih je bilo u letjelici, rečeno je iz službenog izvora.

Po prvim podacima letjelica je prilikom slijetanja udarila u komunikacijsku antenu, a nakon toga je otklizala nekoliko stotina metara i zavrtjela se za više od 90 stupnjeva u lošim meteorološkim uvjetima s kišom i maglom.

Po slikama emitiranim u srijedu na japanskoj televiziji, komadi šest metara visoke antene raspršili su se po tlu a lijevo krilo Airbusa izgledalo je oštećeno.

Svih 73 putnika i osam članova članova posade na letu OZ162 evakuirano je putem sigurnosnih tobogana. Nitko nije smrtno stradao ali je ozlijeđeno 25 putnika i dva člana posade, objavila je japanska vlada.

Asiana Airlines priopćila je pak podatak o 18 ozlijeđenih (14 Japanaca, dvoje Korejaca i dvoje Kineza).

Po novinskim izvješćima letjelica koja je pristizala iz zračne luke Incheon blizu Seula letjela je prenisko dok se približavala zračnoj luci ali ministarstvo prometa u Tokiju nije potvrdilo tu informaciju.

Zračna luka Hiroshime zatvorena je za promet i gotovo svi letovi su otkazani.

Komentiraj

Source:D.V./Hina