Getty Images

NOVA META ‘GRAĐANA’ Mourinho: De Bruyne se ne zna nositi s borbom za udarnu postavu u velikim momčadima

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho rekao je kako se najnovija meta Manchester Cityja, Kevin de Bruyne, ne može nositi s borbom za udarnu postavu u velikoj momčadi. De Bruyne je napustio Stamford Bridge prije godinu i pol dana, a otada je u Wolfsburgu pokazao odličnu formu. 24-godišnji Belgijac došao je na radar ‘Građana’ koji su za njega spremni izdvojiti i 50 milijuna funti, prenosi Independent.

Otkako je stigao u Njemačku, de Bruyne je optuživao Mourinha da ga je otjerao sa Stamford Bridgea. Ali, kako su šuškanja oko prelaska u City sve glasnije, Mourinho je rekao kako je odluka o napuštanju ‘Bluesa’ bila izričito nogometaševa. “Htio sam ga zadržati, ali rekao mi je da nije osoba koja će se boriti za poziciju u prvoj momčadi”, rekao je Mourinho. “Trebao mu je tim u kojem je znao da će moći igrati svaku utakmicu. On mora znati da je važan, treba mu povjerenje, kvaliteta i sigurnost. I ne, nisam bio sretan kada je otišao”, dodao je Mourinho.

De Bruynea u Cityju čeka slična situacija kao na Stamford Bridgeu – Pellegrini ima več desetak veznjaka, uključujući najnovija pojačanja Raheema Stearlinga i Fabiana Delpha. “Kevin mi nije rekao kako se ne može nositi s pritiskom, već da mu se ta borba jednostavno ne sviđa i kako želi igrati svakog vikenda”, rekao je Mourinho i dodao da mu je drago što je de Bruyne uspio u Wolfsburgu jer je ‘dobar klinac’.

John Obi Mikel je izrazio želju da ostane u Chelseaju i odradi još dvije godine ugovora. ‘Bluesi’ su doveli veznjaka Danila Pantića (18) iz Partizana, ali su ga odmah proslijedili u Vitesse na posudbu. Mourinho je stao u obranu novog vratara Asmira Begovića, koji je u jednom poluvremenu primio četiri pogotka u porazu od New York Red Bullsa (4:2). “Bio je vrlo umoran”, zaključio je Mourinho.

Komentiraj