EPA/YANNIS KOLESIDIS

Nova ljevica uputila podršku, grčka Vlada otvorila žiro račun za pomoć

Nova ljevica uputila je izraze sućuti i solidarnu podršku Syrizi, te pokrenula prikupljanje financijske pomoći stradalima u požarima u Grčkoj.

“Hvala vam na podršci. Braćo i sestre u borbi, to nam puno znači u ovim teškim trenucima”, odgovorili su iz Syrize novoj ljevici.

Grčka Vlada otvorila je bankovni račun kojim će upravljati posebni višestranački odbor grčkog parlamenta:

IBAN: GR 4601000230000002341195169

BANK OF GREECE

BIC/SWIFT: BNGRGRAA

KORISNIK : Ministry of Finance

NAZIV RAČUNA: Eidikos Logariasmos Pyroplikton ths 23hs kai 24hs Iouliou 2018 („Posebni račun za pomoć žrtvama požara 23. i 24. srpnja“).

Nova ljevica je već pomagala u sličnim situacijama: nakon prošlogodišnjeg požara u Splitu i nakon posebne donacije radnika iz radne okoline člana Nove ljevice koji živi i radi u Abu Dabiju, Nova ljevica je organizirala nabavu i isporuku Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Splita specijalnih turbo-mlaznica.

Podsjetimo, broj žrtava u katastrofalnom požaru koji je prošlog tjedna pogodio Grčku premašio je 90. Ministarstvo infrastrukture zabilježilo je 1046 spaljenih domova od ukupno 3676 koliko kuća ima na tom području. “Može se obitavati u 1803 kuća, dok je 827 pretrpjelo veliku štetu”, istaknuo je u ponedjeljak glasnogovornik vlade Dimitris Tzanakopulos koji je najavio subvencije i odštetu za žrtve i njihove bližnje.

EPA/YANNIS KOLESIDIS

Komentiraj