HINA/ Damir SENČAR

NOVA HRVATSKA Dalić objavio popis za Portugal i Španjolsku

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije objaio je u ponedjlejakpopis od 25 igrača za predstojeće utakmice ‘Vatrenih’ protiv Portugala i Španjolske. Svjetske doprvake predvode kapetan Luka Modrić i dokapetan Ivan Rakitić, a u momčadi je i nekoliko novih imena.

Od igrača koji nisu bili sudionici Svjetskog prvenstva, pozvani su Karlo Letica, Borna Barišić, Antonio Milić, Matej Mitrović, Ivan Santini, Marko Livaja, Marko Rog i Mario Pašalić.

“U dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije Nenadom Gračanom, za ovu akciju nisam zvao Josipa Brekala, Bornu Sosu i Duju Ćaletu-Cara, koje pozorno pratimo i svakako na njih računamo u bližoj budućnosti. Ipak, ovoga puta potrebniji su mladoj reprezentaciji koja se bori za odlazak na Europsko prvenstvo što bi bio važan uspjeh za jednu nadarenu generaciju”, rekao je u ponedjeljak Dalić.

Na popisu Dalića nema Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića, koji su se oprostili od reprezentacije, kao ni Ivana Strinića, koji je privremeno prekinuo karijeru zbog problema sa srcem. “Uz igrače koji su se oprostili od reprezentacije, na popisu nema Ivana Strinića kojem svi želimo što brži i potpuni oporavak. Pratit ćemo pozorno situacije s ozljedama Lovrena i Kramarića, a nadam se da će svi ostali ostati zdravi do okupljanja”, dodao je Dalić.

Hrvatska reprezentacija 6. će rujna na stadionu Algarve u Faru odigrati prijateljsku utakmicu protiv Portugala, a 11. rujna pred ‘Vatrenima’ je ogled sa Španjolskom u Ligi nacija.

Popis igrača za utakmice s Portugalom i Španjolskom:
Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Antonio Milić

Vezni: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Ivan Santini, Marko Livaja

Komentiraj