Nova blamaža Grammyja, albumi Kanye Westa i Taylor Swift dodani u zadnji čas

Kako piše The New York Times albumi Kanye Westa i Taylor Swift dodani su na popis nominiranih nakon sastanka održanog u ponedjeljak navečer 22. studenog na kojem je odlučeno da će Recording Academy proširiti broj nominiranih za najbolji album s osam na deset albuma.

Tako su album ‘DONDA’ Kanyea Westa i ‘Evermore’ Taylor Swift navodno nominirani za album godine za Grammyja 2022. u posljednji trenutak. Sastanak na kojem je to odlučeno održan je dan prije nego što su nominirani za nagrade 2022. objavljeni, što znači da su Kanye West i Taylor Swift službeno nominirani u kategoriji tek u 23. sata.

Ostalih osam izvođača nominiranih za album godine su Olivia Rodrigo, Billie Eilish, Jon Batiste, Lil Nas X, H.E.R. i Justin Bieber, kao i Tony Bennett i Lady Gaga za njihov zajednički album ‘Love For Sale’.

Proširenje na deset nominiranih albuma napravljeno je u sve četiri velike kategorije na svečanosti – ploča i pjesma godine, kao i najbolji novi izvođač. Album ABBA-e ‘I Still Have Faith In You’ i Lil Nas X-a ‘Montero (Call Me By Your Name)’ dodani su na album godine, Doja Cat i SZA-ov ‘Kiss Me More’ i Brandi Carlile’ Right On Time’ dodani su u kategoriju za pjesmu godine, a Baby Keem i Arooj Aftab dodani su u kategoriji za najboljeg novog izvođača.

New York Times tvrdi da ovo nije bio izvorni popis nominiranih, jer je dokument o ‘konačnom popisu nominacija’ koji su mediji dobili danima prije objave, sadržavao osam nominiranih u svakoj od tih kategorija.

Izvršni direktor Akademije za snimanje, Harvey Mason Jr., rekao je da su na deveto i deseto mjesto dodani umjetnici i izdanja koja su dobili najveći broj glasova u svakoj kategoriji, što ih je odredio Deloitte koji prikuplja i bilježi glasove za ceremoniju dodjele nagrade Grammy. “Za nas je ovo sve pozitivan pomak. Ovako smo odali počast većem broju velikih umjetnika, imamo više sjajne glazbe, i dali smo umjetnicima priliku da zasjaju i pokažu se.” , izjavio je tim povodom Harvey Mason Jr.

Nominacija Taylor Swift za album ‘Evermore’ njezina je jedina nominacija uz izuzetak autorskih zasluga za pjesmu Olivie Rodrigo ‘Sour’. Na dodjeli Grammyja za 2021. godinu za album ‘Folklore’ je odnijela  kući Grammyje za Album godine, čime je postala prva žena koja je triput osvojila nagradu u toj kategoriji.

 

Komentiraj