Nova aplikacija: “Nemate vozilo registrirano u EU, počinili ste prekršaj i mislite napustiti RH? Ne može!”

Iz Ministarstva unutarnjih poslova priopćili su da su policijski službenici počeli raditi s novom aplikacijom koja im omogućuje brzi uvid u dosje svakog koji prelazi granicu, a cilj je procesuirati prometne prekršaje koje počinjene izvan Europske unije.

“Upravljate vozilom koje je registrirano izvan granica Europske unije, a nakon počinjenog prekršaja mislite napustiti Hrvatsku bez plaćanja kazne? Ne može! Granična policija raspolaže podacima i kroz novu aplikaciju će naplatiti prekršaj prilikom granične kontrole!”, poručili su iz MUP-a.

U nastavku ovog sveobuhvatnog projekta modernizacije i digitalizacije rada prometne policije, policijski službenici su počeli raditi s novom aplikacijom. Pomoću ove aplikacije imaju uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole, granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj, objasnili su iz MUP-a.

Po dolasku na granični prijelaz, policijaci će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.

Na taj način žele u značajnoj mjeri procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije. Isto tako, počinitelji prekršaja brže i jednostavnije reguliraju neplaćene kazne za počinjenje prekršaje, navodi MUP u priopćenju.

Komentiraj