PIXSELL

NOVA ANKETA Trećina građana bi Milanovića za premijera, Karamarko treći izbor iza Petrova

Anketa kojuz je za RTL provela Promocija plus na 1300 građana pokazala je kako 23,7 posto ispitanih vjeruje da će hrvatsku Vladu sastaviti HDZ uz pomoć čitavog MOST-a, Milana Bandića, dijela nacionalnih manjina, HDSSB-a te reformista Ratka Čačića (80-ak mandata).

Jedan posto manje ispitanika (22,6) vjeruje da će s dijelom MOST-a, IDS-om, Hridi Drage Prgometa, Ratkom Čačićem i zastupnicima manjina koalirati SDP i sastaviti novu Vladu.

Čak 16,8 posto građana vjeruje da Vladu neće formirati nitko i da će građani Hrvatske na ponovljene izbore. Četiri posto ispitanih vjeruje u reformsku vladu, vladu nacionalnog jedinstva ili nacionalnog spasa. Jedva pola posto ispitanih vjeruje kako će se HDZ i SDP dogovoriti sami, bez MOST-a.

Na pitanje tko bi trebao voditi novu koalicijsku vladu, gotovo trećina ispitanih (31,4%) misli da bi premijer trebao biti Zoran Milanović. Četvrtina ispitanika (24,5%) vjeruje da bi to trebao biti Boži Petrov, a glas Tomislavu Karamarku kao novom premijeru dalo je 11 posto ispitanika.

Na pitanje koje su reforme najvažnije, 20% ispitanika odgovorila je da je to smanjenje plaća zastupnika na 10 tisuća kuna.

Komentiraj