NORVEŠKA Pregovori između venezuelske vlade i “demokratske” oporbe

epa

U Norveškoj su u tijeku pregovori između venezuelske vlade i “demokratske” oporbe, potvrdio je u četvrtak venezuelski veleposlanik pri UN-u u Ženevi Jorge Valero, na kojima se pokušava naći rješenje krize nakon neuspjele pobune protiv predsjednika Nicolasa Madura.

“Da, vode se razgovori između vlade i demokratskog dijela oporbe”, rekao je Valero novinarima, osudivši miješanje Sjedinjenih Država.

Nazvavši Madura diktatorom, američki predsjednik Donald Trump pooštrio je sankcije protiv njegove vlade i predvodio je međunarodno priznavanje oporbenog čenika Juana Guaidoa, koji se u siječnju proglasio privremenim predsjednikom.

“Venezuelska vlada voli dijalog”, dodao je Valero i nazvao Trumpa ratnim zločincem. “Nažalost, postoji i oporba koja huška na rat, teroristička i fašistička… marionete američkog carstva.”

Norveško ministarstvo vanjskih poslova reklo je da ne komentira moguće uloge u potencijalnim mirovnim pregovorima ili onima koji su u tijeku. “Norveška prati situaciju u Venezueli s velikom zabrinutošću. Snažno ohrabrujemo strane da nađu političko i mirno rješenje kako bi se izbjegla daljnja eskalacija”, rekla je glasnogovornica ministarstva.

Komentiraj