HINA/ Tomislav PAVLEK

NORIJADA Zagrebački maturanti slave svoj dan

Mnoštvo maturanata u majicama raznih boja okupilo se u petak na glavnom zagrebačkom trgu na tradicionalnoj proslavi posljednjeg dana nastave, “Norijadi”, odakle su uz techno glazbu iz DJ kamiona krenuli prema jezeru Bundek, gdje je za maturante priređen glazbeno-scenski program.

Plešući, zviždeći i polijevajući se vodom, brašnom i pivom na Trgu bana Jelačića, te kupajući se u fontani Manduševac, maturanti slave kraj srednjoškolskih obveza. Zbog njih je na kratko bio zaustavljen tramvajski promet na Trgu te je prometovanje tramvajskih linija preusmjereno na Glavni kolodvor.

Okupljanju na središnjem zagrebačkom trgu nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se zajedno s maturantima u povorci, uz pjesmu “Serbus dragi Zagreb moj”,  uputio prema Bundeku.

U dobrom raspoloženju razdragana povorka praćena glazbom, vozilima osiguranja i policije, krenula je oko podneva Praškom ulicom preko Zrinjevca i Miramarskom do ulica Grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice preko Ulice Damira Tomljanovića-Gavrana do Bundeka.

Na Bundeku oko 9000 maturanata čeka bogat glazbeno-scenski program koji će trajati do 22 sata, a nastupit će DJ Mike, Kings Live, DJ FRX, te kao specijalno iznenađenje pjevač Ivan Zak.

Maturanti su se i ove godine za kraj škole potrudili izraditi majice s domišljatim natpisima poput “Naša struka nije bruka, al od pedikerstva nam je muka”, “Cure na faks, a dečki aktivnosti po izboru”, “(Pre) porodit ću te”, Korak bliže penziji”, “Padali su prozori, padale su Vlade, ali mi nismo” i sl.

Iz Gradske uprave naglašavaju da će cijelo vrijeme maturantske proslave na Bundeku dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će pojačane linije javnog gradskog prijevoza radi lakšeg povratka mladih svojim domovima.

Komentiraj