U Zagrebu je Dinamo bio negostoljubiv (5:1) prema Istri. Međutim, to nije najgora vijest za nogometaše iz Pule.

“Ne pitajte kako živimo jer ne živimo. Nitko ne zna što se događa, svaki dan nas je sve manje, novca nema. Probudimo se, a ne znamo tko će igrati, tko je u klubu, tko je otišao. Užas”, za 24 sata otvorio se Dejan Maksimović.

” Nek’ se mnogi zapitaju zašto je do ovoga došlo. Ostali smo sami, nemamo nikoga. Uz nas je samo trener. I nitko više. Kao da smo sami na ovom svijetu. Svaki dan netko ode iz kluba” – rekao je na rubu plača Marijan Ćorić, golman Istre.

Predsjednik Istre Michael Glover otišao je u Ameriku i klub ostavio u neimaštini. Grad je digao ruke, i teško je i zamisliti kako igrači preživljavaju pola godine bez novca. Nemaju čak ni za gorivo. Pomažu im roditelji, prijatelji… No posuđeni novac treba vratiti.

” Igrače izbacuju iz stanova jer nemaju za stanarinu, neki nemaju ni 50 kuna u džepu. Kako uopće doći na utakmicu i biti koncentriran? Kako osposobiti glavu za utakmicu? Ajde, recite mi. Samo pusta obećanja, ništa drugo. Ma nemam volje za nogometom, ajde, pitajte me otkud mi volja za igrom? Pa kako da igramo kad igrači nakon utakmice ne znaju gdje će spavati” – nastavio je Ćorić.

“Dobili smo odriješene ruke, svatko od nas može otići kad i gdje želi, 99 posto igrača može tužiti klub. Ništa se ne zna. Nikad u životu nisam bio u ovakvoj situaciji. Ma ne znam što bih vam više rekao. Izgurat ćemo još sedam dana, a onda kud koji… “- dodao je Maksimović.

Komentiraj