Nogomet u Češkoj se nastavlja 25. svibnja

Nogometna natjecanja u profesionalnim ligama češkog nogometa, prekinuta zbog pandemije koronavirusa, nastavit će se 25. svibnja ove godine. Tu odluku danas je donio Izvršni odbor Udruženja profesionalnih liga, organizacije koja se brine o natjecanjima prvog i drugog razreda češkog nogometa.

Sportska natjecanja u ovoj državi stopirana su 12. ožujka kada je vlada proglasila izvanredno stanje i zabranila sva okupljanja trideset i više ljudi.

Profesionalnim sportašima je kolektivno treniranje na otvorenim površinama dozvoljeno od 20. travnja, naravno, u manjim grupama i uz striktna ograničenja.

Pred početak nogometnih natjecanja u Češkoj Udruženje profesionalnih liga testirat će sve igrače na novi koronavirus. Odbor udruge također je objavio da će na skupštini tražiti produljenje sezone do 30. lipnja, poštujući naputke UEFA-e da se, ukoliko je moguće, domaća natjecanja okončaju do kraja spomenutog mjeseca.

Do kraja ligaške faze natjecanja elitnog razreda češkog nogometa ostalo je još šest kola za odigrati, a zatim slijedi podjela u ‘Skupinu za prvaka’ i ‘Skupinu za ostanak’, a kasnije još klubovi plasirani od sedmog do desetog mjesta igraju doigravanja za Europsku ligu.

U Češkoj je do trenutka objave teksta broj potvrđenih slučajeva zaraženih COVID-19 virusom bio 7.837, od čega je izliječeno 2.545 ljudi, dok ih je 258 preminulo. Broj testiranih osoba je 215.116.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentiraj