Nogalo: “Sad se vidi koliki je kriminal u Dječjoj bolnici Srebrnjak”

Nakon što je Općinski radni sud u Zagrebu donio prvostupanjsku presudu da se nekadašnji ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo mora vratiti na mjesto ravnatelja, jer je njegova smjena bila protuzakonita, on je poručio da će se i dalje boriti za djecu jer mu je to misija i cilj.

Boro Nogalo presudu je dobio danas. “Naravno da sam sretan i zadovoljan što se tako završilo jer ja cijelo vrijeme pričam i tvrdim da sve ono što sam radio je bilo i časno i zakonito. A to je pokazalo i sedam inspekcija, od Ministarstva zdravstva, Ministarstva financija, HZZO-a. Sama činjenica da je ova presuda bila brzo odrađena to znači da je ipak jasno da je sve bilo potpuno zakonito i da je relativno jednostavna priča da se donese takva presuda”, izjavio je za Hinu Boro Nogalo. Poručio je da se naravno, bori i dalje.

Očekuje da će biti žalbe na presudu, jer ne očekuje od ljudi u Gradu Zagrebu da će se posuti pepelom i reći da su stvarno nešto protuzakonito napravili.

“Ali, psihološki i pred Božić i pred Novu godinu, a tijekom cijele godinu proganjanja mene i svih situacija, ovo je nekakva ipak moralna i psihološka i ljudska satisfakcija”, rekao je.

Po njegovim riječima, pokazuje se “koliko je taj kriminal ušao u Dječju bolnicu Srebrnjak upravo zbog velikog EU projekta translacijske medicine od 450 milijuna kuna, zbog stare bolnice i Brestovca”. “To je prevrijedna stvar da lešinari ne bi došli u tu cijelu priču, ali meni je žao osobno da će djeca izgubiti jer ovaj projekt je predviđen za djecu. To je ono što mene tišti i boli”, izjavio je Nogalo.

Poručio je da će se nastaviti i dalje boriti za djecu jer je to njegova misija i cilj, a ne za sebe jer je pitanje hoće li se njega ponovno vratiti na mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, iako ova prvostupanjska presuda pokazuje da bi ga se trebalo vratiti.

Nogalo je rekao kako će biti sretan da projekt ponovno dođe u ruke onih koji su ga stvarali, osmislili i aplicirali, a to je njegova ekipa bez obzira hoće li on ponovno doći za ravnatelja ili neće.

Kaže da je loša situacija da je dobio koronu koju je zaradio u svojoj bolnici te otkaz.

“To su sve stvari koje se događaju i smjena i otkaz, puno protuzakonitosti. Ta ekipa na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem jednostavno smatra da su oni iznad zakona, iznad Ustava, iznad svega. Ja ću se, naravno, i dalje boriti. Mislim da smo došli do te točke u ovoj hrvatskoj državi da se ne smiju takve stvari događati. A naravno, vidjet ćemo što će se dalje biti”, rekao je Nogalo.

“To su sve stvari koje su eklatantan primjer mobinga, eklatantan primjer jednog reketa, jednog nasilničkog ponašanja, ali naravno ja nisam odstupio ni 1991., pa neću ni sada”, poručio je Nogalo.

Komentiraj