Nogalo otkrio što je planirao reći Tomaševiću: “Puno se toga događalo na Srebrnjaku, a sada im prijeti bankrot”

Boro Nogalo

Bivši, smijenjeni ravnatelj bolnice Srebrnjak Boro Nogalo za N1 je potvrdio da će se javiti na novi natječaj za ravnatelja te bolnice.

Nedavno je kazao i kako se htio sastati s novim zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, no zagrebački mu je gradonačelnik odgovorio da se ne misli sastajati s kandidatima za ravnatelja bolnice.

“Da sam se mogao sastati s Tomaševićem, puno bih mu rekao, što se događalo, u kakvoj situaciji je bolnica, preko 70 milijuna kuna u minusu, rekao bih mu da je bolnica definitivno pred bankrotom, rekao bih da dvije osobe iz Ureda za zdravstvo, zadužene za bolnice, su bile lijeva i desna ruke Stavljenić-Rukavine i one jako loše djeluju na Upravno vijeće, dezinformiraju, pričaju priče”, kazao je Noglo za N1.

Dodao je kako je dobro da je Tomašević shvatio da staro Upravno vijeće ne može funkcionirati.

Naglasio je da je njegova moralna bitka dobivena, no da, iako umoran od borbe, kandidirati se mora.

“Moram se prijaviti jer to na kraju i javnost hoće. Sad je to na drugima, hoću li bit izabran, mislim da sam sposoban, a hoće li to valorizirati Upravno vijeće, vidjet ćemo”, rekao je Nogalo.

Komentirao je i razloge svoje smjene. Kazao je da je na natječaju na kojem on nije bio ponovno izabran, pobijedio specijalizant, što, kaže Nogalo, dokazuje da politika imenuje čelnike bolnica.

“U Zagrebu je vladajuća garnitura bio gradonačelnik Bandić, ali on je bio povezan, on je bio možda marioneta tih sturktura, akademskih, investicijskih, građevinskih, svih tih lobija koji su htjeli nešto ušećariti na račun tih 60 milijuna. To nije slučajno, to nije briga za djecu, za budućnost ovog naroda. Kad sam vidio kud sve to ide, odlučio sam se žrtvovati i boriti se”, dodao je Nogalo.

Komentiraj