Noćas u prostorijama policijske postaje u Donjoj Stubici preminuo muškarac

Krapinsko-zagorska policija priopćila je da je noćas u prostorijama policijske postaje Donja Stubica preminuo 48-godišnjak kojeg su uhitili u srijedu ujutro zbog nasilja u obitelji i prijetnje.

Prema prvim nalazima, radi se o prirodnoj smrti. Tijelo je poslano na obdukciju i točan uzrok smrti znat će se za tri do četiri tjedna.

Prilikom uhićenja muškarac je alkotestiran i utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,71 promil. Tijekom dana se provodilo kriminalističko istraživanje, a tijekom večernjih sati, nakon obavljenog liječničkog pregleda i ponovnog alkotestiranja, muškarca su smjestili u prostorije za zadržavanje u istoj policijskoj postaji jer je i dalje bio pod utjecajem alkohola od 0,98 promila.

Noćas, oko 00:40 sati, prilikom obilaska uhićenika, što je uobičajen postupak, službujući šef smjene policijske postaje uočio je kako muškarac ne daje znakove života te je pozvao hitnu medicinsku pomoć koja je, unatoč pokušajima reanimacije, konstatirala smrt uhićenika bez uočenih tragova nasilne smrti.

Navedena prostorija je pod videonadzorom, a službujući šef smjene osobu je posljednji put obišao u 00.20, kada je konstatirao da osoba spava.

Komentiraj