U redakciju Nacionala stiglo je pismo odvjetnika Ante Nobila, koji zastupa Pirušku Canjugu i koji je na njen zahtjev pisao zagrebačkom županijskom državnom odvjetništvu da mjerodavne informira kako je Piruška Canjuga tek po izbijanju afere Agrokor saznala da se još uvijek vodi kao članica Uprave Agrokora.

‘Mandat Piruške Canjuge, kao člana Uprave Agrokora, istekao je 17. lipnja 2015. godine i više nije obnavljan. Od tog momenta gospođa Canjuga više niti de iure, niti de facto nije obavljala funkciju člana uprave”, navodi Nobilo u dostavljenom pismu.

Nobilo navodi i kako je Canjuga 2013. godine bila na bolovanju zbog čuvanja trudnoće, dok se godinu kasnije nalazila na porodiljnom dopustu. U preslici podneska Piruške Canjuge Trgovačkom sudu u Zagrebu, navodi se kako je Canjuga istoga dana kada joj je istekao mandat, zatražila da ju se kao člana Uprave izbriše iz sudskog registra. Ipak, iz sudskog registra nije izbrisana.

“Do nesporazuma može doći, jer pravna služba Agrokora u Trgovačkom sudu u Zagrebu nije izvršila promjene popisa članova uprave. Gospođa Canjuga je za tu činjenicu saznala tek po izbijanju afere Agrokor”, objašnjava Nobilo.

Dubravko Perović, izvršni direktor za pravne poslove, potvrdio je još krajem ožujka ove godine kako je Piruška Canjuga obavljala funkciju člana Uprave Agrokora od 2010. do 2015. Nobilo je dostavio i presliku Odluke o imenovanju članova Uprave Agrokora, kojom je Piruška Canjuga imenovana članicom Uprave 2010. godine, na mandat od pet godina.

Komentiraj