NOBILO: “Postavlja se pitanje bi li Jelenić bio smijenjen da je tajio članstvo u izviđačima”

Odvjetnik Anto Nobilo u četvrtak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao ostavku glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, nakon što je Nacional objavio da je član masonske lože, što je sam Jelenića i potvrdio.

“Smatram da je morao dati ostavku, jer državni odvjetnik mora biti nepristran i ostavljati dojam nepristranosti. Želim vjerovati da je on radio sve u skladu sa zakonom i da ga nije prekršio, no ove okolnosti oko zatajenja članstva u masonima, situacije u kojoj su se masoni posvadili, a on ih kao glavni državni odvjetnik zaprimao izvan radnog vremena, osavljaju dojam koji nije dobar i koji ruši ugled DORH-a i pravosuđa. Mislim da je on trebao otići i da je to dobra odluka”, kazao je Nobilo.

“Mene zanima objašnjenje politike i njegova strelovita smjena. Nacional je u utorak izašao u Zagrebu, a u srijedu je prijepodne odluka već bila donešena”, dodao je.

Nobilo kaže da su masoni legalna organizacija, ali – “postavlja se pitanje bi li Jelenić bio smijenjen da je tajio članstvo u izviđačima”.

“Jedino objašnjenje za brzu smjenu je da masoni predstavljaju konkurenciju vladajućoj političkoj strukturi. Sam Gabrić je rekao kako biraju članove – ako u nekoj djelatnosti trebaju članstvo, nekoliko ih izaberu. Tako su odabrali u tužiteljstvu Jelenića, vjerojatno tako rade u sudsvtu, odvjetništvu, vojsci, policiji. No oni ne biraju ljude koji se žele baviti humanitarnim radom, nego uglednike, moćnike na pozicijama. Onda oni na neformalni način mogu utjecati na procese u društvu. Moguće da je to u pozitivnom pravcu razvoja društva, kao što je bilo u feudalizmu, ali mi pamtimo i masonsku ložu P2”, objasnio je Nobilo.

Smatra da će Državno odvjetništvo biti obezglavljeno najmanje šest mjeseci.

Komentiraj