NOBILO: “Perković bi za godinu-dvije trebao izaći na slobodu”

Odvjetnik Josipa Perkovića, Ante Nobilo u četvrtak je za N1 kazao kako bi Perković za godinu-dvije trebao izaći na slobodu.

Perković bi, podsjetimo, tijekom dana u četvrtak, trebao stići u Remetinec odakle dolazi iz njemačkog zatvora.

Što se tiče daljnje procedure u slučaju Perković, Nobilo predviđa da će njegov klijent najprije četiri tjedna provesti u dijagnostičkom centru u kojemu će se utvrditi u kojoj kaznionici će služiti kaznu. “Tražit ću detaljan medicinski pregled. On nije imao medicinsku zaštitu kakvu je trebao i bojim se da je došlo do oštećenja njegovog zdravlja”, rekao je.

Josip Perković pred njemačkim je sudom osuđen na doživotnu kaznu zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, a u Hrvatskoj mu je kazna preinačena u 30 godina zatvora jer hrvatsko pravosuđe ne poznaje kaznu doživotnog zatvora. Perkoviću je trenutno ostalo odslužiti još oko 24 i pol godine.

Ipak, Nobilo kaže kako računa da bi Perković unutar sljedećih godinu, dvije trebao izaći na slobodu. Kaće kako očekuje da će presuda biti ukinuta na Sudu za ljudska prava, a onad bi pale i ostale presude. U tom slučaju, uslijedit će novi postupak, a i novo suđenje bi bilo u Njemačkoj.

Komentiraj