NO KIMONO: Nakon pritisaka iz Japana Kim Kardashian odlučila promijeniti ime svoje linije

Nakon velikih prosvjeda Japanaca protiv nove linije donjeg rublja američke reality zvijezde Kim Kardashian pod nazivom “Kimono”, Kardashian je odlučila promijeniti ime linije donjeg rublja.

Naime, Japanci su tvrdili da je riječ o krađi njihove kulture koja vrijeđa cijenjeni tradicionalni odjevni predmet.

Kardashian je prošlog tjedna objavila da pušta u prodaju novu liniju donjeg rublja koji oblikuje tijelo, “rješenja za žene koja doista djeluju”. Liniju je razvijala godinu dana.

Ali izabrala je riječ “kimono”, što na japanskom znači “ono što se nosi”, a odnosi se na tradicionalnu odjeću koja se nosi u formalnim prilikama kao što su vjenčanja i pogrebi. To je zasmetalo mnogima, posebice zbog toga što je ona zatražila da se registrira kao njezin zaštitni znak.

View this post on Instagram

Being an entrepreneur and my own boss has been one of the most rewarding challenges I’ve been blessed with in my life. What’s made it possible for me after all of these years has been the direct line of communication with my fans and the public. I am always listening, learning and growing – I so appreciate the passion and varied perspectives that people bring to me. When I announced the name of my shapewear line, I did so with the best intentions in mind. My brands and products are built with inclusivity and diversity at their core and after careful thought and consideration, I will be launching my Solutionwear brand under a new name. I will be in touch soon. Thank you for your understanding and support always.

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

“Uvijek slušam, učim i rastem. Kada sam objavila ime moje linije, imala sam samo najbolje namjere. Nakon dugog razmišljanja liniju ću pokrenuti pod novim imenom”, napisala je na Instagramu.

Kimono, tradicionalna japanska odjeća, datira iz 16. stoljeća. I dan danas je simbol japanske kulture. Japanci objašnjavaju kako kimono nose kako bi slavili zdravlje, rast djece, zaruke, vjenčanja, mature. Nose ga i na sprovodima. “To je slavljenička odjeća i prenosi se u obiteljima s generacije na generaciju”, rekla je Yuka Ohishi za BBC. Dodala je kako linija Kim Kardashian nimalo ne sliči na kimono, već je starleta samo izabrala riječ koja ima njeno ime u nazivu.

Komentiraj