Njemačka je odobrila azil četvorici turskih vojnika, uključujući jednog kojeg Ankara optužuje da je imao istaknutu ulogu u neuspjelom pokušaju vojnog udara u srpnju 2016., što će zadati novi udarac napetim odnosima između dviju zemalja, objavio je u petak Der Spiegel.

Odobrivši im azil, njemačke vlasti onemogućile su njihovo izručenje Turskoj, koja ih optužuje za izdaju i članstvo u terorističkoj organizaciji.

Turska optužuje Ilhama P., bivšeg pukovnika čije se prezime ne smije objaviti, bivšeg direktora vojne akademije u Ankari, da je vođa te skupine.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova nije željelo komentirati izvješće.

Uz to, grčki sud odlučio je u petak da jedan čovjek optužen da je odgovoran za niz samoubojičkih bombaških napada u Turskoj ne može biti izručen jer bi mu u domovini život bio u opasnosti.

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakDi Biagio v.d. izbornik Italije
Sljedeći članakSnijeg otežava promet, povremeno zastoji
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.