NJEMAČKI MINISTAR: “Cjepivo možda već ove jeseni”

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn očekuje da bi cjepivo protiv koronavirusa moglo u nadolazećem razdoblju biti u primjeni, možda već “u sljedećim mjesecima”.

“Mi ćemo tako brzo dobiti cjepivo kao još nikad u ljudskoj povijesti jer svi djelujemo i radimo zajednički na istom cilju”, rekao je Jens Spahn u razgovoru za javni servis ZDF u četvrtak ujutro.

On je rekao kako računa s cjepivom u nadolazećem razdoblju.

“Imamo mnoge naznake o uspješnim ispitivanjima i testiranjima i zato sam optimističan i vjerujem da ćemo u sljedećim mjesecima, pri čemu se ne želim koncentrirati na neki određeni mjesec, ali svakako sljedeće godine imati cjepivo na raspolaganju”, rekao je Spahn za jutarnji program ZDF-a.

Državni epidemiološki institut Robert Koch najavio je u utorak navečer da bi cjepivo moglo biti spremno već ove jeseni ali je kasnije ta vijest povučena.

Spahn je rekao kako je problem s vijestima da Rusija ima cjepivo u tomu što nema dovoljno pristupačnih podataka o testiranjima.

Ministrica znanosti Anja Karliczek je prije nekoliko dana izjavila kako je “malo vjerojatno” da će se cjepivo naći u širokoj primjeni prije sredine sljedeće godine.

Komentiraj